Zalm met panko korst van barefoot contessa

Zalm met panko korst van barefoot contessa

Smulweb imageSmulweb

Zalm met panko korst van barefoot contessa. Deze zalm is omhuld met een mosterdlaag en een panko, peterselie en citroenschilkorstje. Krokant en vol smaak. De perfecte zalmfillet op je bord. Serveer met een partje citroen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalm met panko korst van barefoot contessa op tafel.

  1. Verwarm de oven op 200C.
  2. Doe de panko, peterselie, citroenschil met een snufje zout en versgemalen peper naar smaak in een kom en meng dit. Besprenkel met olijfolie en roer tot de panko kruimels gelijkmatig van kruiden voorzien zijn.
  3. Leg de zalmfilets, met de huid naar beneden op een plank.
  4. Besmeer de bovenkant van de filets royaal met mosterd en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  5. Druk het panko mengsel dik in de mosterd laag van elke zalmfilet.
  6. Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan. Als de olie warm is, voeg dan de zalmfilets toe en bak de filets 3-4 minuten aan, dit is om de huid bruin te bakken, draai de filets niet om.
  7. Doe de pan in de oven voor 5 tot 7 minuten tot de zalm bijna geheel gaar is en de panko bruin is geworden.
  8. Haal de pan uit de oven, bedek de pan met aluminium folie en laat de vis 5 tot 10 minuten rusten.
  9. Serveer de zalm met de citroenschijfjes.
eet smakelijk