- 2 el Vloeibare margarine
- 275 g Pittige rookworst
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kruidige zuurkoolstamppot op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en zet ze onder water. Pel de uien en snijd ze in partjes. Rooster de komijnzaadjes 3 minuten in een droge hete koekenpan.
- Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Schep de losgemaakte zuurkool en de komijn erdoor en bak de zuurkool 5 minuten mee. Voeg een beetje water ( 3 cm) toe en stoof de zuurkool, met de deksel op de pan, in 15 minuten gaar.
- Breng gelijktijdig de aardappelen met zout naar smaak en 5 cm water aan de kook en kook ze, met de deksel op de pan, in 20-25 minuten gaar. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge hete koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de zuurkool erdoor en voeg zoveel melk toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met peper en garneer met het amandelschaafsel. Serveer met de worst.