- 275 g Pittige rookworst
- 1.5 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Verukkelijke boerenkoolstamppot met cashewnoten en curry op tafel.
- Hak de cashewnoten grof, rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze, met de deksel op de pan in water met zout in 20-25 minuten gaar.
- Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Schep de boerenkool erdoor en voeg 1 dl water, de currypasta en zout naar smaak toe. Kook de boerenkool in 15 minuten net gaar.
- Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de boerenkool en het kookvocht van de boerenkool tot een smeuïge stamppot. Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe.
- Strooi de cashewnoten erover. Serveer met de pittige rookworst.