Verukkelijke boerenkoolstamppot met cashewnoten en curry

Verukkelijke boerenkoolstamppot met cashewnoten en curry

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke boerenkoolstamppot met een exotisch tintje! Met currypasta, cashewnoten en een pittige rookworst is dit een echte smaaksensatie. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 275 g Pittige rookworst
  • 1.5 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verukkelijke boerenkoolstamppot met cashewnoten en curry op tafel.

  1. Hak de cashewnoten grof, rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Pel en snipper de ui.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze, met de deksel op de pan in water met zout in 20-25 minuten gaar.
  3. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Schep de boerenkool erdoor en voeg 1 dl water, de currypasta en zout naar smaak toe. Kook de boerenkool in 15 minuten net gaar.
  4. Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de boerenkool en het kookvocht van de boerenkool tot een smeuïge stamppot. Voeg zo nodig nog een beetje bouillon toe.
  6. Strooi de cashewnoten erover. Serveer met de pittige rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Curry