- 5 g Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Spaanse pittige paprikasoep met een vleugje saffraan op tafel.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Pel en snipper de Spaanse peper (Hou 4 smalle ringetjes apart voor de garnering).
- Schil de bleekselderij met een dunschiller, zodat er geen draden meer aan zitten. Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
- Schil de paprika's. Snij de paprika's in stukjes. Let op: als je toch paprika's met schil gebruikt, zeef dan de soep nadat hij klaar is.
- Verhit de olie in de pan.
- Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
- Voeg de Spaanse peper, bleekselderij en paprika's toe. Bak even mee.
- Voeg saffraan, paprikapoeder en Pul Biber toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg bouillon of fond toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het plm. 15-20 minuten zachtjes koken.
- Voeg room toe en pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels tabasco.
- Garneer met de Spaanse peper ringetjes en wat peterselie.