Spaanse pittige paprikasoep met een vleugje saffraan

Spaanse pittige paprikasoep met een vleugje saffraan

Smulweb imageSmulweb

Deze soep zit boordevol smaak en pittigheid! Er gaat saffraan, paprikapoeder en Pul Biber in, samen met zoete paprika’s, bleekselderij en een rode peper. Dit alles wordt gepureerd en afgemaakt met een scheutje room. Lekker met een stukje brood voor een complete maaltijd.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 g Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Spaanse pittige paprikasoep met een vleugje saffraan op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Pel en snipper de Spaanse peper (Hou 4 smalle ringetjes apart voor de garnering).
  3. Schil de bleekselderij met een dunschiller, zodat er geen draden meer aan zitten. Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
  4. Schil de paprika's. Snij de paprika's in stukjes. Let op: als je toch paprika's met schil gebruikt, zeef dan de soep nadat hij klaar is.
  5. Verhit de olie in de pan.
  6. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
  7. Voeg de Spaanse peper, bleekselderij en paprika's toe. Bak even mee.
  8. Voeg saffraan, paprikapoeder en Pul Biber toe. Roer alles goed door elkaar.
  9. Voeg bouillon of fond toe en breng het geheel aan de kook.
  10. Laat het plm. 15-20 minuten zachtjes koken.
  11. Voeg room toe en pureer de soep met een staafmixer.
  12. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels tabasco.
  13. Garneer met de Spaanse peper ringetjes en wat peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kruiden