Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes

Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke vegetarische balletjes in een romige kokossaus, geserveerd met courgetti van verse courgette en gegrilde cherry tomaten. Veganistisch. Klaar in 20 minuten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op grillstand.
  2. Was de cherrytomaten en doe ze in een ovenschaal, samen met 2 grof gesneden teentjes knoflook. Besprenkel flink met olijfolie en grill vervolgens ongeveer 15 minuten op grillstand in de oven.
  3. Was intussen de courgettes en maak er courgetti van met een spirelli.
  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een flinke hapjespan. Haal de pitten eruit en zet even apart.
  5. Bak nu de balletjes in een flinke scheut olijfolie in de hapjespan in ongeveer 5 minuten zodat ze warm zijn en mooi bruin kleuren. Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
  6. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak hierin het overgebleven teentje knoflook. Voeg de kokosmelk na een halve minuut toe en rasp de citroen boven de pan. Voeg de courgettelinten 30 seconden toe. Let goed op de tijd, want als de courgettelinten er langer in zitten, worden ze erg slap en dat is zonde.
  7. Doe nu ook de cherrytomaten (inclusief het vocht) en de balletjes bij de courgette.
  8. Garneer met pijnboompitten, basilicum en Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Courgette Courgette spaghetti