Zoet zuur varkensvlees met ananas

Zoet zuur varkensvlees met ananas

Smulweb imageSmulweb

Het zoet zure varkensvlees met ananas is een smaakvolle en unieke combinatie. Het vlees heeft een heerlijk krokant korstje en is smelt in je mond. De ananas zorgt voor een zoete verrassing.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoet zuur varkensvlees met ananas op tafel.

  1. Snij het varkensvlees in blokjes.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade met 0,5 dl water. Voeg het vlees toe en laat het 30 minuten rusten.
  3. Breng voor de saus de azijn en suiker al roerend aan de kook. Voeg de ketchup, Worcestershiresaus en wat zout toe. Laat de saus even inkoken en afkoelen.
  4. Verhit 1,5 el olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak het vlees bruin. Schep het vlees uit de pan.
  5. Voeg nog wat olie toe, roerbak hierin de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de ontpitte en fijngesneden peper en gember toe en roerbak 2 minuten.
  6. Voeg de fijngesneden paprika's en het vlees weer toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en breng alles weer aan de kook en laat alles nog wat pruttelen tot alles wat ingedikt is.
  7. Voeg de in blokjes gesneden ananas toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Ananas