- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoet zuur varkensvlees met ananas op tafel.
- Snij het varkensvlees in blokjes.
- Meng de ingrediënten voor de marinade met 0,5 dl water. Voeg het vlees toe en laat het 30 minuten rusten.
- Breng voor de saus de azijn en suiker al roerend aan de kook. Voeg de ketchup, Worcestershiresaus en wat zout toe. Laat de saus even inkoken en afkoelen.
- Verhit 1,5 el olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak het vlees bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Voeg nog wat olie toe, roerbak hierin de fijngesneden ui en knoflook. Voeg de ontpitte en fijngesneden peper en gember toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de fijngesneden paprika's en het vlees weer toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en breng alles weer aan de kook en laat alles nog wat pruttelen tot alles wat ingedikt is.
- Voeg de in blokjes gesneden ananas toe.