Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedrtomaten pijnboompitten

Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedrtomaten pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas, gedroogde tomaten en pijnboompitten. Bereid de spinazie, maak op smaak met kruidenroomkaas, en bedek bladerdeeg met plakjes kaas. Voeg de spinaziemengsel en pijnboompitten toe en dek toe met de ei- en roommix. Bak gedurende 20 minuten en geniet van een hartige traktatie!

25 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 132 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedrtomaten pijnboompitten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of kijk op de verpakking welke temperatuur aanbevolen wordt.
  2. Ontdooi de spinazie ruim tevoren en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  3. Pel en snipper de ui en snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak deze even mee (3 minuten).
  5. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
  6. Doe de spinazie nu in een schaal. Roer de stukjes gedroogde tomaten en de in stukjes gesneden kruidenroomkaas erdoor. Maak de spinazie op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas. Verdeel hierover het spinaziemengsel. Bestrooi eventueel met de pijnboompitten.
  8. Klop de eieren los met de room en verdeel dit over de spinazie. Bestrooi de quiche met de geraspte kaas.
  9. Bak de quiche plm. 20 minuten op de 2e richel onderin de oven tot de quiche goudbruin is. (Oventijd kan verschillen. Is afhankelijk van je oven!)
eet smakelijk