Gebakken eendenborst gelakt met soja op oosterse noedels

Gebakken eendenborst gelakt met soja op oosterse noedels

Smulweb imageSmulweb

Eendenborst gelakt met soja, geserveerd op oosterse noedels. De eendenborst wordt op de vetkant langzaam uitgebakken in de pan en vervolgens in de oven verder gegaard. De noedels worden geserveerd met lente-ui, wortels, koriander, gembersiroop en oestersaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken eendenborst gelakt met soja op oosterse noedels op tafel.

  1. Snijd de eendenborst op de vetkant diagonaal in en herhaal dit vanaf de andere kant, zodat er ruitjes ontstaan. Let op dat u het vlees niet raakt tijdens het snijden van de vetkant.
  2. Bak de eendenborst in de pan eerst op de vetkant langzaam uit totdat deze mooi goudbruin is. Bak daarna de andere kant.
  3. Sprenkel de sojasaus over de vetkant en zet de eendenborsten vervolgens met de vetkant naar boven tien minuten in een oven van 160C.
  4. Bak intussen de lente-ui en wortel glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de noedels, koriander, gembersiroop en oestersaus toe.
  5. Serveer de eendenborst in mooie dunne plakken bovenop de noedels en garneer eventueel met gehakte koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels