Romige tagliatelle met garnalen hamreepjes en courgette

Romige tagliatelle met garnalen hamreepjes en courgette

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke romige tagliatelle met garnalen hamreepjes en courgette. De toevoeging van citroenrasp en sap maakt dit gerecht helemaal af. Serveer met een frisse salade van sla, komkommer en tomaat en geniet van de smaken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige tagliatelle met garnalen hamreepjes en courgette op tafel.

  1. Doe tagliatelle in de pan met kokend water en kook 2 minuten korter dan op het pak staat. Voeg courgettelinten en bevroren doperwtjes de laatste minuut toe en giet af in vergiet.
  2. Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes voor 2 minuten.
  3. Voeg garnalen en hamreepjes toe, roer voor 1-2 minuten en zet het vuur uit. Voeg dan citroenrasp en sap toe en roer door.
  4. Giet de crème fraîche in de pan van de tagliatelle. Voeg tagliatelle/courgette/doperwtjesmengsel toe.
  5. Voeg garnalen/ham/knoflookmengsel toe. Roer voor nog 1 minuutje goed door.
  6. Serveer direct met wat versgemalen peper en fijngesneden peterselie.
  7. Voor de salade: pluk en scheur wat slablaadjes, snij dunne plakjes komkommer en tomaatjes en doe in een schaal.
  8. Vlak voor het serveren giet je het olie/azijnmengsel over de salade en meng goed en proef.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Courgette