Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige tagliatelle met garnalen hamreepjes en courgette op tafel.
- Doe tagliatelle in de pan met kokend water en kook 2 minuten korter dan op het pak staat. Voeg courgettelinten en bevroren doperwtjes de laatste minuut toe en giet af in vergiet.
- Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes voor 2 minuten.
- Voeg garnalen en hamreepjes toe, roer voor 1-2 minuten en zet het vuur uit. Voeg dan citroenrasp en sap toe en roer door.
- Giet de crème fraîche in de pan van de tagliatelle. Voeg tagliatelle/courgette/doperwtjesmengsel toe.
- Voeg garnalen/ham/knoflookmengsel toe. Roer voor nog 1 minuutje goed door.
- Serveer direct met wat versgemalen peper en fijngesneden peterselie.
- Voor de salade: pluk en scheur wat slablaadjes, snij dunne plakjes komkommer en tomaatjes en doe in een schaal.
- Vlak voor het serveren giet je het olie/azijnmengsel over de salade en meng goed en proef.