Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

Smulweb imageSmulweb

Gebakken aardappels gekaramelliseerd in honing, kruiden en tomatenpuree. Geserveerd met een sausje van ui en knoflook. Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij een stukje vlees of vis.

45 min bereiden

bijgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing op tafel.

  1. Schil de aardappels en was ze goed. Snijd in grote hapklare stukken. Hak de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit 3 el olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg honing, tomatenpuree en verse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en foelie of nootmuskaat.
  3. Neem een bakplaat en smeer deze in met 1 el olie. Leg de aardappels erop en bestrijk ze goed met het mengsel.
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de aardappels ongeveer 20 minuten. Controleer of ze mooi gekarameliseerd zijn en bedek met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verbranden. Bak nog 10-15 minuten tot ze tot in de kern gaar zijn.
  5. Doe de aardappels in een schaal en serveer.
eet smakelijk