Gegratineerde witte asperges met verse zalm

Gegratineerde witte asperges met verse zalm

Smulweb imageSmulweb

Verse witte asperges met zalm, aardappels en dille-eimengsel, alle lagen in een ovenschaal. Gegratineerd in de oven, bereid volgens traditioneel Nederlands recept. Een absolute hoogtepunt van het seizoen die je niet wil missen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Gegratineerde witte asperges met verse zalm op tafel.

  1. Pak asperges, schil en was ze. Snijd ze in hapklare brokken, snijd de uiteinden af.
  2. Kook ze in een kwartiertje in water met suiker en een snufje boter gaar.
  3. Kook aardappels gaar in de schil.
  4. Laat de aardappels afkoelen en verwijder de schil.
  5. Snijd de aardappels in plakken.
  6. Snijd zalm in brokken en zout en peper deze.
  7. Zet de zalm aan in een pannetje met groentebouillon en witte wijn en laat uitlekken.
  8. Hak dille fijn en meng met creme fraiche, het ei en geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Vet een ovenschaal in met boter.
  10. Maak laagjes van aardappel, asperge en zalm totdat alles op is.
  11. Giet het dille-eimengsel eroverheen.
  12. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  13. Bak de schotel in ongeveer 20-25 minuten tot alles mooi goudbruin is. Dit is echt volledig smullen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm Witte asperges