Romige griekse spinazie-gehakt-feta quiche

Romige griekse spinazie-gehakt-feta quiche

Smulweb imageSmulweb

Romige Griekse spinazie-gehakt-feta quiche. Uien, knoflook en gehakt bak je kruimelig en gaar. Spinazieblokjes, feta en kruiden voeg je toe en meng je met eieren. Afgekoeld vul je de quichevorm en bak je de quiche goudbruin in de oven. Heerlijk met een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 450 g Spinazie a la crème uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige griekse spinazie-gehakt-feta quiche op tafel.

  1. Snipper uien fijn en pers knoflook. Bak gehakt in een pan kruimelig en gaar. Voeg uiensnippers en ontdooide spinazieblokjes toe.
  2. Verkruimel feta over het mengsel en breng op smaak met peper, zout en geperste knoflook. Kluts eieren en meng met het afgekoelde gehaktmengsel.
  3. Vet een quichevorm of springvorm in met boter. Leg ontdooide bladerdeegplakjes in de vorm en druk goed aan. Maak een opstaand randje en snijd overtollig deeg af.
  4. Giet het koude gehakt-spinazie-kaasmengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig. Bak in een voorverwarmde heteluchtoven op 170 graden voor ongeveer 45 minuten tot het mooi bruin, stevig en gaar is.
  5. Laat afkoelen op een onderzetter en snijd in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken