Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Sappig gehaktballen in lekkere jus op tafel.
- Bak spekjes uit in olie en boter en haal uit pan.
- Fruit de ui en knoflook tot zacht en haal uit pan en laat afkoelen.
- Meng alle gehakt ingrediënten door gehakt en draai er golfbal grote gehaktballen van. Laat een half uur in de koelkast opstijven.
- Bak gehaktballetjes in bakvet tot mooi krokant. (hoeft nog niet gaar te zijn van binnen) Haal balletjes uit pan en laat ontvetten op keukenpapier. MAKEN VAN JUS:
- Fruit de ui tot zacht in bakvet. Bak tomatenpuree aan voor 3 minuten. Voeg een dikke theelepel bloem toe en maak de bloem in 2 minuten gaar.
- Meng de overige jus ingrediënten erdoor en kluts koude bouillon door het roux. Maak er een licht gebonden saus van. VERDER:
- Meng spekjes door de jus en leg gehaktballen in een stoofpan met de jus erover verdeeld.
- Kook gehaktballen zachtjes tot gaar terwijl je ze af en toe keert.
- Kook de jus eventueel in tot een dikker gebonden saus.