Sappig gehaktballen in lekkere jus

Sappig gehaktballen in lekkere jus

Smulweb imageSmulweb

Sappige gehaktballen in lekkere jus, zelfgemaakt natuurlijk. Gehaktballen zijn het lekkerste als je ze rustig gaar suddert in een rijke jus. Serveer met aardappels of rijst en (stoof)groenten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Sappig gehaktballen in lekkere jus op tafel.

  1. Bak spekjes uit in olie en boter en haal uit pan.
  2. Fruit de ui en knoflook tot zacht en haal uit pan en laat afkoelen.
  3. Meng alle gehakt ingrediënten door gehakt en draai er golfbal grote gehaktballen van. Laat een half uur in de koelkast opstijven.
  4. Bak gehaktballetjes in bakvet tot mooi krokant. (hoeft nog niet gaar te zijn van binnen) Haal balletjes uit pan en laat ontvetten op keukenpapier. MAKEN VAN JUS:
  5. Fruit de ui tot zacht in bakvet. Bak tomatenpuree aan voor 3 minuten. Voeg een dikke theelepel bloem toe en maak de bloem in 2 minuten gaar.
  6. Meng de overige jus ingrediënten erdoor en kluts koude bouillon door het roux. Maak er een licht gebonden saus van. VERDER:
  7. Meng spekjes door de jus en leg gehaktballen in een stoofpan met de jus erover verdeeld.
  8. Kook gehaktballen zachtjes tot gaar terwijl je ze af en toe keert.
  9. Kook de jus eventueel in tot een dikker gebonden saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees