Babi pangang super lekker

Babi pangang super lekker

Smulweb imageSmulweb

Babi pangang super lekker! Deze marinade trekt de karbonades in het water, geglaceerd in een wok en uiteindelijk gebakken en gefruit, geeft dit gerecht de heerlijk krokante textuur die het verdient. Geserveerd met een rode peper/knoflooksaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 ml Water
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Babi pangang super lekker op tafel.

  1. Doe deze stap het liefst een dag van tevoren, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.
  2. Doe alle ingrediënten voor het vlees in een pan. Voeg zoveel water toe zodat de karbonades onder het vocht komen te staan. Breng aan de kook. Voeg de karbonades toe en laat ze 30-45 minuten koken (afhankelijk van de dikte).
  3. Laat het vlees afkoelen in de marinade. Dep de voorgekookte karbonades goed droog en snijd ze in repen.
  4. Verhit olie in een wok en bak hierin het vlees in gedeelten tot het een beetje krokant wordt. Laat het uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.
  5. Snijd de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en fruit dit in een beetje olie in een gewone pan. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en laat dit 2 minuten meefruiten.
  6. Voeg water, bouillonblokje, gembersiroop en een klein beetje citroensap toe. Breng aan de kook en proef. Voeg extra gembersiroop, sambal, suiker of citroensap toe tot de gewenste smaak is bereikt.
  7. Voeg een papje van maïzena toe en breng het geheel op de gewenste dikte. Voeg het vlees toe aan de saus en verwarm eventueel nog even door.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk