Slagroomtaart

Slagroomtaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke slagroomtaart is een absolute klassieker. Een smeuïge cake, gevuld met slagroom en kersenvulling, versierd met amandelschaafsel en chocolade. Een traktatie voor elke zoetekauw. Bakken maar!

120 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Slagroomtaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en splits de eieren.
  2. Klop de eiwitten met 90 gram suiker tot stijve pieken.
  3. Klop de eierdooiers met de overige suiker au bain marie tot het schuimig en lobbig is.
  4. Meng de helft van de bloem met de eierdooiers met een spatel en doe hier ook de maizena en het zout bij. Voeg vervolgens driekwart van het eiwitmengsel toe en de resterende bloem. Spatel dan het resterende eiwit erbij en ook de gesmolten boter. Mix goed door elkaar.
  5. Spray de bakvorm goed in met bakspray en vul het met het mengsel. Bak de cake ongeveer 35 minuten tot het goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd hem doormidden.
  6. Meng het amandelschaafsel met suiker en eiwit. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ongeveer 10 minuten op 175 graden. Houd het goed in de gaten.
  7. Klop de slagroom in een kom met de poedersuiker en klopfix.
  8. Vul de taart met een beetje slagroom en maak het dan weer als 1 geheel. Smeer de zijkanten af met slagroom en haal de taart dan door het amandelschaafsel, zodat het er mooi omheen zit.
  9. Smeer de bovenkant van de taart af met slagroom en smeer in het midden van de taart de (kersen)vlaaivulling.
  10. Doe de overige slagroom in een spuitzak en decoreer de taart met toeven. Hak de chocolade in stukken of schaaf het en decoreer de slagroom met de chocolade. Serveer de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Slagroomtaart