Amuse recepten
Zelf Amuse gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Amuse recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 250 g Champignons
- 2 sjalotten
- 2 el Olijfolie
- 4 takjes tijm
- 4 kleine blaadjes kropsla
- 4 tl crème fraîche
- 5 g Bieslook
- 4 halve walnoten
- 4 (amuse)glaasjes
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Paddenstoelenkaviaar-amuse in glaasje op tafel.
- Veeg de champignons indien nodig schoon met keukenpapier. Snijd ze eerst in plakjes en snijd de plakjes vervolgens in stukjes van 3-4 mm. Snipper de sjalotten fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in 4 min. goudbruin.
- Haal intussen de blaadjes van de takjes tijm. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en tijm toe. Fruit 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 20 min. afkoelen.
- Leg in elk glas een blaadje sla. Verdeel de paddenstoelenkaviaar over 4 glaasjes. Doe in elke glaasje met behulp van 2 theelepels een beetje crème fraîche op de paddenstoelen. Knip de bieslook fijn en strooi over de crème fraîche. Garneer met een halve walnoot.