Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus

Smulweb imageSmulweb

Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus. De saus is het hoogtepunt van deze maaltijd. Bruine suiker mengen met rijstazijn, vissaus, sojasaus en hoisinsaus zorgt voor een heerlijke karamelsmaak, die perfect is voor dit gerecht. Het vlees toevoegen en bakken tot goed vermengd is. Perfect voor een gezellige avond!

120 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gekookt-gebakken speklappen met karamel saus op tafel.

  1. Kook speklappen gaar en giet af, maar bewaar het kookvocht.
  2. Laat het vlees afkoelen en snijd de speklappen in stukken van 4 cm lang.
  3. Verhit olie in een pan en bak de speklapjes bruin in olie en haal uit de pan.
  4. Roerbak de knoflook, gember, rode peper en lente-ui in de overgebleven olie tot de geuren vrijkomen.
  5. Meng de bruine suiker, rijstazijn, vissaus, sojasaus, hoisinsaus en het kookvocht samen en voeg het toe aan het groentemengsel.
  6. Bak het geheel tot de saus wat is ingedikt en wat stroperig wordt, dit duurt ongeveer 30-40 minuten (hoe meer suiker je gebruikt hoe meer het een karamelsmaak krijgt).
  7. Voeg het vlees weer toe aan de saus en roerbak tot alles goed vermengd is en het vlees goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Speklap