Cake met appel en amandelen

Cake met appel en amandelen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk! Cake met appel en amandelen. Een zachte cake met een lekkere bite van amandelen en friszoete stukjes appel. Genieten bij de koffie of thee.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Cake met appel en amandelen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in niet te grote blokjes. Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
  3. Vet de cakevorm in en bestrooi deze met wat meel.
  4. Klop de boter met de suiker tot een lichte crème. Voeg één voor één de eieren toe. Steeds als een ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe. Roer het zout erdoor.
  5. Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel en de gemalen amandelen voorzichtig door de eimassa. Niet teveel kloppen om te voorkomen dat de cake te vast wordt.
  6. Roer de appelstukjes, amaretto en amandelspijs er voorzichtig door.
  7. Doe het deeg in de cakevorm en verdeel het amandelschaafsel over het deeg.
  8. Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze voor 60-70 minuten. Prik na 60 minuten in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker om te zien of deze klaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Appel