Chocoladepavlova met bosvruchten

Chocoladepavlova met bosvruchten

Magazine imageMagazine

Een chocolade pavlova met bosvruchten om van te watertanden. Heerlijke eiwitten die zachtjes drogen in de oven, vergezeld van slagroom, verse munt, en bessen. Perfect om te delen met vrienden of familie op een warme zomerdag.

450 min bereiden

dessert

4 personen

510 kcal/pp

(0)

  • 6 eiwitten
  • 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  • 1 keukenmachine of mixer
  • 1 grote taartschaal of bord
  • 1 spuitzak met gladde spuitmond

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Chocoladepavlova met bosvruchten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 140 ?C. Teken op het bakpapier twee cirkels: eentje van 22 cm en een van 20 cm doorsnede. Klop in een superschone vetvrije kom de eiwitten met de mixer in 1 min. luchtig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg de azijn toe en klop het eiwit in 8 min. helemaal stijf.
  2. Zeef de mai?zena en het cacaopoeder en meng dit. Spatel het cacaomengsel door het eiwit.
  3. Schep het eiwit in de cirkels op de bakplaat en strijk met de achterkant van een lepel tot een cirkel met hier en daar wat pieken.
  4. Plaats de bakplaten boven elkaar in de oven. Laat de meringues in de oven in 1,5 uur drogen. Schakel de oven uit en laat de meringues in de uitgeschakelde oven nog 3 uur verder drogen en afkoelen.
  5. Bewaar de meringues in luchtdicht afgesloten trommels of leg ze op een bord en dek goed af met plasticfolie.
  6. Smelt de chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom boven een pan met een bodem heet water. Laat de kom het water niet raken. Haal de kom van het vuur, roer regelmatig door de chocolade tot deze op kamertemperatuur is. Klop intussen de slagroom stijf.
  7. Splits de eieren. Klop met de mixer in een schone kom met schone gardes de eiwitten stevig. Voeg de poedersuiker langzaam toe en klop het eiwit helemaal stijf.
  8. Klop met de mixer de eidooiers met de suiker tot een luchtige bleekgele cre?me.
  9. Voeg de eidooiers toe aan de chocolade, spatel deze kort en snel erdoor. Spatel er luchtig eerst de helft van het eiwit en vervolgens de helft van de slagroom door. Spatel vervolgens de rest van het eiwit en de slagroom erdoor.
  10. Schep de chocolademousse in de spuitzak en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Leg vlak voor het serveren de grootste meringue op de taartschaal. Spuit ongeveer de helft van de chocolademousse erop. Verdeel er wat fruit over en dek af met de kleinere meringue. Spuit de rest van de chocolademousse erop en garneer met de rest van het fruit, de muntblaadjes en de poedersuiker. Snijd de pavlova direct aan tafel met een scherp mes in punten.

Tip! Je maakt de kom vetvrij door deze met citroensap schoon te maken. Meer kerstrecepten? Bekijk alle kerstrecepten.

eet smakelijk

Meer zoals dit

Kerst Fruit Bosvruchten