Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke lasagne van verse witte asperges op tafel.
- Koop een bosje asperges waar niet al te dikke inzitten. Was ze, snijd de einden van de stengels weg, schil ze en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de asperges kort in 1 el boter. Hak de ui fijn, snijd de plakjes gekookte ham in blokjes en voeg ze toe aan de wok. Roerbak alles nog even mee.
- Blus het geheel af met room en bouillon en breng op smaak met zwarte peper.
- Neem een ovenschaaltje en vet deze in met de rest van de boter. Leg een laag lasagnebladeren op de bodem en verdeel het aspergemengsel erover. Leg weer een laag lasagnebladen en aspergemengsel tot alles op is. Strooi de geraspte kaas over de bovenlaag.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak het geheel in 25-30 minuten mooi gaar en bruin.
- Serveer het gerecht. Dit is heerlijk zacht en romig met een bite en is heel snel en makkelijk te maken. Het is weer eens wat anders dan asperges met ham en ei en gesmolten boter, want dat is te gewoontjes.