Amarettini-kruimeltaart met abrikozen

Amarettini-kruimeltaart met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke amarettini-kruimeltaart met abrikozen. Verkruimel de amarettini grof en meng ze met kruimels. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan. Meng de abrikozen met de abrikozenjam en verdeel ze over de deegbodem. Bak de taart op de onderste richel in de oven gedurende ongeveer 45 minuten. Smakelijk!

45 min bereiden

dessert

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Bitterkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amarettini-kruimeltaart met abrikozen op tafel.

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smeer de randen in met boter en bestuif ze met wat bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden bodem- en onderwarmte (of 175 graden hetelucht).
  2. Laat de abrikozen goed uitlekken en snijd ze in stukjes. Verkruimel de amarettini grof.
  3. Meng bloem, bakpoeder, suiker en een mespunt zout door elkaar. Voeg ei, zachte boter en amandel-aroma toe. Meng eerst met de kneedhaken van de mixer of de keukenmachine goed door elkaar. Kneed daarna kort met je handen kruimels.
  4. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan. Meng de abrikozen met de abrikozenjam en verdeel ze over de deegbodem. Meng de amarettini door de rest van de kruimels en verdeel het mengsel over de taart.
  5. Bak de taart op de onderste richel in de oven gedurende ongeveer 45 minuten. Dek het na 30 minuten eventueel af met aluminiumfolie. Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen