- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tajine met kip en limoen op tafel.
- Maak uien, knoflook en paprika's schoon. Schil de aardappelen en verdeel de bouten. Snijd de citroen (met schil) in grove stukken. Breng de kip met 3 knoflooktenen onder water aan de kook en laat 10 minuten koken. Haal de kip uit de pan en giet het vocht weg.
- Verhit in een pan 3 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de kip, tomaten en ui op hoog vuur en schep goed om. Voeg de kruiden toe en bak op matig vuur ca. 15 minuten.
- Voeg 1 liter water toe en laat ca. 30 minuten koken. Leg de kip in een tajine. Zeef de saus en voeg zwarte peper, tijm en limoen toe.
- Verdeel de aardappelen, paprika en pompoen rondom de kip. Giet de saus over alles heen en dek af. Zet de tajine ca. 25 minuten in een hete oven.
- Bestrooi met verse koriander en controleer op smaak.