Salade van wortelgerookte paling en mierikswortelcreme

Salade van wortelgerookte paling en mierikswortelcreme

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke salade van wortelgerookte paling en mierikswortelcrème. In combinatie met koriander en lente-ui. Proef de zee met elke hap!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 takjes Koriander (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van wortelgerookte paling en mierikswortelcreme op tafel.

  1. Schil de wortelen, snijd ze in lange plakken en vervolgens in fijne julienne. Breng op smaak met zout, peper en suiker en marineer minimaal 12 uur in de koelkast.
  2. Fileer de paling en snijd in stukken. Dek af en zet weg.
  3. Stamp de koriander met olie in een vijzel. Klop de room op en snijd de lente-ui in ringen.
  4. Druk het sap uit de gemarineerde wortel en bewaar het vocht. Druk de wortel in ringen uit, verwijder de ringen en verdeel de paling hierover.
  5. Schenk de koriander- en wortelvocht over de taartjes.
  6. Meng de room met mierikswortel en uienringen en maak een quenelle om de paling te decoreren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade