Kokoscake met kaneel

Kokoscake met kaneel

Smulweb imageSmulweb

Deze kokoscake met kaneel is een heerlijk tropisch baksels dat goed past bij zonnig weer. De cake is niet alleen lekker zacht, maar heeft door de kaneel ook nog een lekker kruidig smaakje. Serveer de cake bijvoorbeeld als dessert na een lekkere barbecue.

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 100 g kokos gemalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kokoscake met kaneel op tafel.

  1. Warm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
  2. Laat het bakblik even in de oven met een klontje boter totdat deze gesmolten is.
  3. Vet hiermee het bakblik in en besprenkel deze met paneermeel. Schud het overbodige eruit.
  4. Mix de roomboter en de suiker tot een lichtgeel mengsel en voeg de kokosmelk, kaneel en vanillesuiker toe. Mix minimaal 5 minuten. Voeg daarna de eieren toe en geleidelijk de kokos en meel.
  5. Schep het mengsel in het bakblik en bak de cake in het midden van de oven 25 tot 30 minuten.
  6. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Er mag ietsje aan blijven zitten, want de cake hoort lekker klef te zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Cake