Super kabeljauw met kruidige krokante korst

Super kabeljauw met kruidige krokante korst

Smulweb imageSmulweb

Verse kabeljauw met een heerlijke krokante korst van paneermeel en verse kruiden. Bereid in de oven met visbouillon, citroensap en wijn. Serveer met aardappelen of rijst om te genieten van het smaakvolle sap in de ovenschaal.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Super kabeljauw met kruidige krokante korst op tafel.

  1. Haal de verse vis uit het papier, spoel af en dep droog. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet een glazen ovenschaal in met roomboter en leg de vis erin.
  3. Hak een teentje knoflook en een kleine rode ui super fijn. Bak ze glazig in olijfolie en boter.
  4. Voeg paneermeel en alle fijngehakte verse kruiden toe. Laat verse peterselie domineren. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  5. Schep de massa gelijkmatig over de visfilets, mag best dik zijn.
  6. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg visbouillon toe met citroensap en een scheutje wijn.
  7. Bak de vis in de oven gedurende 10 minuten. Controleer of het gaar is en zet de grillstand aan, met hete lucht en bovenwarmte, voor 1-2 minuten.
  8. Het sapje in de ovenschaal smaakt super lekker. Gooi niet weg, maar gebruik het met je aardappelen of rijst als saus.
eet smakelijk