- 1 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Superdeluxe kruidenboter de lekkerste die er is op tafel.
- Haal de boter uit de koelkast en laat 3 uur liggen zodat deze zacht wordt en makkelijk te bewerken is.
- Snijd verse kruiden heel erg fijn en pers knoflook uit. Rasp een stukje citroenschil en pers de rest van de citroen uit.
- Verwarm de boter en voeg de gesnipperde kruiden, citroenschil, vers geperst citroensap, Worcestersaus en peper en zeezout toe. Meng alles goed en gelijkmatig door elkaar.
- Verdeel het mengsel over vier kleine tupperware bakjes met deksel en vries er drie in. Zo is het onbeperkt houdbaar.
- Gebruik het mengsel om reuzenchampignons, aardappels of warm stokbrood mee te vullen. Het is ook heerlijk met lamskoteletten, biefstuk, entrecote en bij vis.
- Serveer de boter op feestjes, camping, barbecue, verjaardagen, gourmet of bij een buffet.
- Proef de boter en voeg eventueel nog dragon toe om het nog aromatischer te maken.