Verse zalm op een bedje van romige spitskool

Verse zalm op een bedje van romige spitskool

Smulweb imageSmulweb

Verse zalm met een smaakvolle twist! Deze zalige zalmfilet oven je op een bedje van romige spitskool en aardappels. Perfect voor een feestelijk diner!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Verse zalm op een bedje van romige spitskool op tafel.

  1. Ui snipperen en spitskool wassen en in reepjes snijden. Aardappels schillen en in schijfjes snijden, dille fijn snipperen.
  2. Boter in een pan en ui glazig bakken. Spitskoolreepjes toevoegen en kort roerbakken. Afblussen met groentebouillon, op smaak brengen met peper en zout en 10 minuten laten garen.
  3. Spitskool laten uitlekken en vloeistof opvangen. Doe die 250 ml groentebouillon terug in de pan. Aardappelschijfjes mengen met spitskoolreepjes en in een ingevette ovenschaal leggen. Zalm mootjes wassen, droogdeppen en op smaak brengen met peper en zout. Over de spitskool en aardappelen verspreiden.
  4. Slagroom toevoegen aan de bouillon in de andere pan. Al roerend met bloem tot een saus maken en de saus op smaak brengen met verse dille, mosterd, peper en zout.
  5. Giet de saus over de zalmmoten en de groente. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden, schaal in de oven zetten en 25 minuten laten garen. Smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool