- 400 g Aardperen
- 0.3 el Jumbo Tijm
- 75 ml Chimay Blue
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Vegatarischveganistis hachee met aardpeer en belgisch bier op tafel.
- Verhit op middelhoog vuur een eetlepel olie in een grote diepe pan en bak de seitan tot hij bruin en knapperig begint te worden. Doe de seitan over in een schaal en zet hem apart.
- Schraap met een houten spatel of lepel eventuele aangekoekte stukjes seitan uit de pan (het is niet erg als er kleine stukjes in de pan blijven kleven).
- Doe de tweede eetlepel olijfolie in de pan en bak daarin de uien en champignons tot de ui glazig begint te worden. Doe er eventueel een scheutje water bij als de inhoud van de pan te veel aanbakt.
- Voeg de knoflook, suiker en tomatenpuree toe, en laat het geheel nog 5-10 minuten smoren tot de uien zacht zijn. Doe nu de bloem erbij en laat die ook even meebakken.
- Giet de bouillon in de pan en roer goed zodat de bloem oplost in het vocht. Voeg de gebakken seitan, aardperen, wortelen en kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
- Giet nu ook het bier in de pan. Laat het even schuimen, en meng het dan door het seitan-groentenmengsel.
- Breng de hachee opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en dek de pan gedeeltelijk af met een deksel (houdt een kiertje open). Laat het geheel 25-35 minuten zachtjes sudderen tot de blokjes aardpeer en wortel gaar zijn.
- Breng eventueel op smaak met wat extra zout en meng de azijn door de stoofpot.