Stamppot love me tenderaubergine-paprikazoete aardapp

Stamppot love me tenderaubergine-paprikazoete aardapp

Smulweb imageSmulweb

Deze Stamppot love me tender met aubergine-paprikazoete aardapp is werkelijk om te smullen. Maak het gerecht af met de rucola en bruschetta en laat het 10 minuten in de oven bakken, gegarandeerd een succes!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Mexicaanse kruiden

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stamppot love me tenderaubergine-paprikazoete aardapp op tafel.

  1. Bedek een ovenbakplaat met bakpapier en leg de ongewassen aubergine en paprika erop. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar.
  2. Breng de aardappelen in schil aan de kook en laat ze op laag vuur gaar koken. Giet af, verwijder de schil en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Maak de uien en knoflook schoon en snijd de uien in dunne plakjes. Bak de uien met de knoflook en spekjes in olijfolie. Voeg tomatenpastasaus toe en laat even pruttelen.
  4. Verwijder de schil en zaadlijst van de aubergine en paprika en vang het sap op. Stamp alleen de aubergine fijn met een houten lepel. Snijd de paprika in dunne reepjes en meng samen met de gestampte aubergine en het sap.
  5. Meng alle ingrediënten samen met room culinair en gesneden rucola en voeg bruschetta toe. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, chili en peper toe. Strooi er wat pittige kaas over en laat alles nog 10 minuten in de oven op 200°C bakken.
  6. Pers de knoflookteentjes en meng met een beetje water en 1 lepel olijfolie totdat er een pasta ontstaat.
  7. Kneed het gehakt, knoflookpasta, tijm, bouillon, Mexicaanse kruiden en ei goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe.
  8. Vorm met natte handen worstjes van 2 vingers dik, bestrijk ze met olie en bak ze gedurende 5-6 minuten in een licht met olie ingevette grillpan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot