Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zomer stamppotje met doperwten worteltjes lenteui en roomkaas op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Laat de aardappelen goed droogstomen!
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes.
- Snijd de peperkaas in kleine stukken.
- Kook de worteltjes en de doperwten beetgaar in wat water met zout.
- Stamp de aardappelen fijn en maak er een luchtige puree van met de warme melk, boter en het losgeklopte ei.
- Maak op smaak met zout en nootmuskaat.
- Roer de peperkaas door de warme aardappelpuree tot de kaas zo goed als gesmolten is.
- Roer dan de worteltjes, doperwtjes, lente-uitjes en peterselie door de puree.