Zomer stamppotje met doperwten worteltjes lenteui en roomkaas

Zomer stamppotje met doperwten worteltjes lenteui en roomkaas

Smulweb imageSmulweb

Met dit stamppotje waan je je al snel in de zomer. Doperwtjes, worteltjes, lente-ui en roomkaas; wat een heerlijke combinatie. En dat ook nog eens in een makkelijk te maken stamppotje! Perfect voor een zomerse dag.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zomer stamppotje met doperwten worteltjes lenteui en roomkaas op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
  2. Laat de aardappelen goed droogstomen!
  3. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes.
  5. Snijd de peperkaas in kleine stukken.
  6. Kook de worteltjes en de doperwten beetgaar in wat water met zout.
  7. Stamp de aardappelen fijn en maak er een luchtige puree van met de warme melk, boter en het losgeklopte ei.
  8. Maak op smaak met zout en nootmuskaat.
  9. Roer de peperkaas door de warme aardappelpuree tot de kaas zo goed als gesmolten is.
  10. Roer dan de worteltjes, doperwtjes, lente-uitjes en peterselie door de puree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas