Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

Romige hutspot met worst en gebakken uitjes

Smulweb imageSmulweb

Romige hutspot met worst en gebakken uitjes. Hutspot gemaakt van aardappels, peen, ui en op smaak gebracht met kerriepoeder, peper en zout. Heerlijk romig door een klontje roomboter of koksroom. Geserveerd met rookworst in plakjes en knapperige gebakken uitjes. De perfecte maaltijd op een koude dag!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Hutspotgroente

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige hutspot met worst en gebakken uitjes op tafel.

  1. Zet een pan op met royaal water, breng aan de kook en doe er een snufje zeezout in en 1 el kippenbouillonpoeder. Voeg aardappels, hutspotgroenten toe en kook in 20 minuten gaar.
  2. Doe in een andere pan water en laat de rookworst wellen op 80 graden, niet koken want dan gaat hij stuk en stromen de sappen weg.
  3. Neem een kleine koekenpan. Snipper 2 grote uien. Verhit olijfolie in de pan en bak de uien lekker knapperig.
  4. Giet de hutspot af en gebruik een mixer om het geheel fijn te maken. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Voeg een klontje roomboter of koksroom uit de fles toe zodat het lekker romig wordt.
  5. Laat de worst rusten, snijd deze in plakjes en serveer deze naast de hutspot. Leg op de stamppot de gebakken uitjes. Deze geven veel smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot