Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip

Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip is perfect voor een warme zomerdag. Gemaakt met sappige kippenpoot en een vleugje kerrie, waardoor elke lepel rijk en romig smaakt. Heerlijk met een stukje stokbrood!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip op tafel.

  1. Breng de kippenpoot met 1 liter water, soepgroenten, peperkorrels en zout aan de kook. Laat de kip op een lage warmtebron zachtjes garen. Zodra de kip gaar is (prik er even in!) uit de bouillon nemen en af laten koelen. Haal het kippenvlees van de poot en snij dit in kleine stukjes.
  2. Snij kleine roosjes van de bloemkool. Pel en snipper het sjalotje. Maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes. Snij de lente-uitjes in smalle ringetjes.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak hierin het sjalotje en de rode peper 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee. Voeg bloemkool toe en roer alles goed door.
  4. Voeg bouillon en kippenvlees toe en breng alles aan de kook. Kook op lage warmtebron plm. 8 - 10 minuten tot bloemkool beetgaar is.
  5. Voeg de lente-uitjes toe en laat even meewarmen. Maak de soep op smaak met peper, zout en worcestersaus. Voeg een klein beetje suiker toe voor een intensere smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte