Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney

Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney

Smulweb imageSmulweb

Vandaag op het menu: pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney! Bak ui, knoflook en rode peper, voeg boter en kerriepoeder toe, en bak dit tot het gaat geuren. Roer de rijst erdoor, samen met garnalen en chutney. Voeg peper, zout, Worcestersaus en citroensap toe, en garneer met peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige kerrierijst met garnalen en mango chutney op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar in de kippenbouillon. Laat de rijst zo mogelijk afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de rode peper schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui, knoflook en rode peper plm. 3 minuten.
  4. Voeg het klontje boter en de kerriepoeder toe en bak dit al roerend mee tot de kerriepoeder gaat geuren.
  5. Voeg de (goed uitgelekte en liefst afgekoelde) rijst toe en bak dit even mee.
  6. Roer de garnalen en de mango chutney door de rijst. Warm alles goed door en proef de rijst!
  7. Maak de rijst op smaak met peper, zout, Worcestersaus en citroensap.
  8. Strooi de peterselie door de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Mango