Surinaams zuurgoed

Surinaams zuurgoed

Smulweb imageSmulweb

Surinaams zuurgoed kan niet ontbreken bij een heerlijke Surinaamse maaltijd. Combineer het met je favoriete bijgerechten en je diner is compleet. In dit recept week je de groenten een tijdje in een azijnmengsel, aangemaakt met allerlei heerlijke specerijen voor extra veel smaak.

10 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Surinaams zuurgoed op tafel.

  1. Snijd de komkommer en wortel in reepjes en de uien in halve ringen. Doe de groenten in een kom.
  2. Los de suiker en het zout op in 300 ml water en de azijn. Breng eventueel verder op smaak met wat extra suiker of zout. Schenk het azijnmengsel over de groenten en meng de specerijen en de in plakjes gesneden Madame Jeanette (zonder zaadlijsten) door de groenten.
  3. Laat minimaal 1 uur intrekken en serveer het Surinaams zuurgoed lekker koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Komkommer