- 2 Avocado
- 1 el Koriander
- 50 g Koriander
- 140 g Kokosnootdrink Bio
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse kippensoep met avocado en tortilla-chips op tafel.
- Zet de benodigde keukenspullen klaar, waaronder een snijplank, soeppan, maatbeker, knoflookpers, koksmes en evt. een keukenmachine om de tomaten snel in stukjes te kunnen snijden.
- Snijd de kip in heel dunne reepjes en de groene peper in flinterdunne repen (verwijder de zaadjes en gooi weg).
- Snijd de ui(en) fijn en de tomaten in blokjes met de keukenmachine of met de hand.
- Pak een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie. Voeg ui, knoflook en groene peper toe en laat de ui glazig worden (circa 5 minuten).
- Voeg chilipoeder, gedroogde oregano en komijnpoeder toe en roer het geheel circa 1 minuut goed door.
- Voeg het kippenbouillonblokje en 1,5 liter water toe, gevolgd door de blokjes tomaat, mais en zout.
- Laat het geheel 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg na 20 minuten de kipreepjes en verse koriander toe en laat nog 10 minuten sudderen.
- Schep de soep in kommen en serveer met plakjes avocado en tortilla-chips.
- Geniet van de soep en laat weten hoe het heeft gesmaakt!