Mexicaanse kippensoep met avocado en tortilla-chips

Mexicaanse kippensoep met avocado en tortilla-chips

Smulweb imageSmulweb

Mexicaanse kippensoep zoals je ‘m nog nooit hebt geproefd! Pittig, sappig en zit vol met smaak. Geserveerd met avocado en krokante tortilla-chips.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado
  • 1 el Koriander
  • 50 g Koriander
  • 140 g Kokosnootdrink Bio

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mexicaanse kippensoep met avocado en tortilla-chips op tafel.

  1. Zet de benodigde keukenspullen klaar, waaronder een snijplank, soeppan, maatbeker, knoflookpers, koksmes en evt. een keukenmachine om de tomaten snel in stukjes te kunnen snijden.
  2. Snijd de kip in heel dunne reepjes en de groene peper in flinterdunne repen (verwijder de zaadjes en gooi weg).
  3. Snijd de ui(en) fijn en de tomaten in blokjes met de keukenmachine of met de hand.
  4. Pak een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie. Voeg ui, knoflook en groene peper toe en laat de ui glazig worden (circa 5 minuten).
  5. Voeg chilipoeder, gedroogde oregano en komijnpoeder toe en roer het geheel circa 1 minuut goed door.
  6. Voeg het kippenbouillonblokje en 1,5 liter water toe, gevolgd door de blokjes tomaat, mais en zout.
  7. Laat het geheel 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg na 20 minuten de kipreepjes en verse koriander toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  8. Schep de soep in kommen en serveer met plakjes avocado en tortilla-chips.
  9. Geniet van de soep en laat weten hoe het heeft gesmaakt!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Avocado