Pavlova

Pavlova

Smulweb imageSmulweb

Deze pavlova is perfect voor een feestelijk dessert. De stijve, suikerige eiwitten met een vleugje vanille, azijn en maizena zijn een krokante schaal voor een fluweelzachte binnenkant. Bedek met slagroom en je favoriete fruit en geniet!

15 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pavlova op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije mixerkom.
  3. Knip een ronde van 60 cm uit bakpapier en leg deze op een bakplaat klaar.
  4. Klop de eiwitten stijf in 5 tot 8 minuten zodat er pieken ontstaan. Voeg na ongeveer 5 minuten beetje bij beetje de suiker toe en laat deze helemaal oplossen in de eiwitten.
  5. Voeg daarna de vanille essence en de azijn toe en voeg als laatste de maizena toe. Klop nog even tot de eiwitten glanzend zijn en alles is opgelost.
  6. Stort de eiwitmassa op het bakpapier en zet deze in de voorverwarmde oven.
  7. Zet de oven nu op 140°C en laat 2 uur in de oven bakken zonder de oven te openen.
  8. Zet de oven uit en laat de taart volledig afkoelen in de oven.
  9. Haal de taart daarna uit de oven en plaats deze op een gebakschaal.
  10. Klop de slagroom stijf met de eetlepel suiker en bedek de top van de taart met de slagroom.
  11. Leg als laatste het fruit op de taart. Zorg dat het fruit niet nat is, anders verliest de taart haar krokante korst.
  12. De binnenkant van de pavlova is heel zacht. Tip: Zorg dat het fruit niet nat is als je het opbrengt. Anders verliest de taart haar krokante korst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Taart Pavlova