Panna cotta met steranijs frambozencoulis en gepofte rijst

Panna cotta met steranijs frambozencoulis en gepofte rijst

Smulweb imageSmulweb

Laat je niet afschrikken door de bereidingswijze van gepofte rijst, het resultaat is het meer dan waard. Maak daarnaast deze zalige panna cotta met steranijs en frambozencoulis af met wat gepofte rijst, frambozen en atsina cress. Een heerlijke smaakexplosie!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Cognac
  • 100 g gepofte rijst
  • 1 el atsina cress

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Panna cotta met steranijs frambozencoulis en gepofte rijst op tafel.

  1. Begin voor de gepofte rijst toch wel een dag van te voren. Kook de rijst gaar in wat water en strijk uit over een bakmatje op de bakplaat van de oven. Zet de oven op minimaal (50 graden) en doe een pollepel tussen de deur en laat zo de rijst een tijd drogen tot het er min of meer weer uit ziet als ongekookte rijst. Dit duurt ongeveer 2 uur. Als de rijst helemaal gedroogd is, liefst de volgende dag pas gebruiken om te poffen.
  2. Laat in een wok een laagje zonnebloemolie verhitten tot gloeiend hete olie en gooi dan de rijst erbij. Het poffen gaat heel snel en mag niet kleuren. Houdt dus een stuk keukenpapier en een spatel bij de hand om zo snel mogelijk alles eruit te scheppen. Bestrooi lichtjes met wat zout.
  3. Doe in een steelpan de melk en room, schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de melk (ook het stokje) en voeg suiker en steranijs toe. Laat lekker een half uur trekken op een zacht pitje, maar let wel op dat de melk niet overkookt. Zet het gas uit en voeg de gelatine toe. Laat daarna wat afkoelen. Voeg de rum toe en laat verder afkoelen. Schenk gelijke delen in wijnglazen en zet in de koelkast.
  4. Doe de frambozen in een klein steelpannetje samen met de suiker en laat inkoken. Pureer nog even na met de staafmixer, voeg limoensap toe en een gelatineblaadje. Laat iets afkoelen en giet een klein laagje op elke panna cotta en zet terug in de koelkast tot ook deze is opgesteven.
  5. Schaaf wat pure chocolade boven de glazen, leg twee frambozen in elk glas naast elkaar in het midden. Garneer met wat Atsina Cress en wat gepofte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Rijst Panna cotta