Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovengebakken ei met bacon op tafel.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
- Smelt de boter en verwijder het schuimlaagje.
- Bak de bacon een beetje aan met een klein beetje olie, of droog in een pan. Zorg dat de bacon goed gebruind is, maar nog wel flexibel genoeg om in de vormen te plaatsen. Laat heel even afkoelen zodat het normaal gepakt kan worden.
- Doe het ei in een kopje of kommetje. Spray een beetje bakspray in de vormpjes.
- Plaats de gebakken bacon langs de randen in de vormpjes. Giet een theelepeltje boter in het midden van de vorm. Giet nu het ei uit het kopje, probeer het eigeel in het midden te krijgen en zorg dat dit niet breekt. Voeg nu kerriepoeder, peper en zout naar smaak toe.
- Zet het geheel voor ongeveer 10 minuten in de oven.
- Leg na 10 minuten een klein beetje kaas bovenop het ei. Zet weer terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.