Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofperen zonder suiker en gist op tafel.
- Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten (voor de sier).
- Doe de stoofperen in een pan waarin ze allemaal op de bodem kunnen staan.
- Prak de bramen met een vork en schep ze in de pan.
- Halveer het kaneelstokje met een scherp mes en doe dat samen met 1 el agavesiroop, de balsamicoazijn en de kruidnagel in de pan.
- Voeg zoveel water toe dat de peertjes net onder staan en breng aan de kook.
- Laat twee uur stoven met een deksel op de pan.
- Schep in het laatste kwartier een soeplepel van het kookvocht uit de pan en doe dat in een steelpan, samen met - naar smaak - de overige 3 el agavesiroop.
- Breng aan de kook en laat indikken tot het een wat dikkere siroop is geworden.
- Haal de peertjes voorzichtig uit de pan en spoel eventueel het bramenpulp van de peertjes.
- Serveer met het ingedikte kookvocht.