Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Smulweb imageSmulweb

Pittig, romig en voedzaam. Kruidige bloemkoolsoep met Harissa, prei, kruidenboter, crème fraîche en kruidensmeerkaas. Een heerlijke soep voor de lunch of als voorgerecht. Geserveerd met knapperig stokbrood.

45 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep op tafel.

  1. Smelt de kruidenboter samen met de Harissa en 1/2 kruidenbouillonblokje in de ketel.
  2. Voeg de aardappelblokjes (of bulgur, couscous of polenta), preiringetjes, en bloemkoolroosjes en de fijngesneden knoflook toe. Bak dit onder geregeld roeren gedurende ongeveer 5 minuutjes.
  3. Voeg water toe, laat aan de kook komen en zet dan het vuur lager. Laat gedurende 10 à 20 minuten pruttelen.
  4. Pureer alles met een staafmixer en roer de crème fraîche en kruidensmeerkaas erdoorheen.
  5. Serveer de soep met stokbrood. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep