Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Malse beenham met kruidige mosterdkorst op tafel.
- Maak van olijfolie, geperste knoflook, tabasco, honing, pittige mosterd, peper en zout, gehakte peterselie en gedroogde kruiden een mooie pasta.
- Smeer de beenham in met een deel van de pasta en bewaar de rest.
- Leg de beenham in een pan met deksel of ovenschaal met 7 el water. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Zet de pan met deksel of de ovenschaal in de heteluchtoven op 180 graden. Bak de beenham 80-90 minuten.
- Haal 15 minuten voor het einde van de baktijd de deksel of folie weg en smeer in met het restant van de pasta.
- Zet de ovenschaal terug in de oven en bak de korst krokant. Geef hem desnoods de laatste minuten een tikje met de grill.
- Laat het hammetje 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden, want zo blijft hij botermals.