- 640 g Kwartelvlees
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kwartel met mandarijnen en honing op tafel.
- Verwarm de oven voor op stand 6 - 180 graden Celsius. Maak de kwartelpoten schoon en bind ze samen met keukengaren.
- Smeer ze in met 30 gr gesmolten boter, doe zout en peper op en laat ze in 25 minuten goudbruin braden in de oven.
- Pel ondertussen 4 mandarijnen en verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes. Pers het sap uit de 6 andere mandarijnen, je hebt 30 cl nodig.
- Giet het sap in een steelpan
- laat 1 minuut inkoken op het vuur, doe er vervolgens de azijn, 1 el honing, het bindmiddel en de room bij. Laat sudderen op een heel zacht vuur.
- Rol daarnaast de mandarijntjes in een kleine braadpan met een nootje hete boter. Als ze lichtjes beginnen te bruinen, doe je er 1 el honing bij en laat je ze een beetje karameliseren en op zacht vuur.
- Kruid de saus af en doe er de gehakte peterselie bij.
- Dien de kwartels op met een mandarijn per persoon en doe er een beetje saus bij.