Indisch gekruide worstenbroodjes

Indisch gekruide worstenbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Stapels Indische smaken in een hap! Een recept om van te watertanden. Varkensgehakt met nasikruiden verpakt in knapperig bladerdeeg. Serveer met frisse atjar en sambal voor optimale smaakbeleving. Een snack om nooit te vergeten!

45 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Indisch gekruide worstenbroodjes op tafel.

  1. Week de nasikruiden volgens de verpakking en klop het ei los. Haal het gehakt uit de verse worst en kneed de nasikruiden, ketjap en naar smaak de sambal erdoor. Verdeel het gehakt in 5 porties en vorm elk tot een rol die even lang is als de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 gr. Leg de plakjes deeg op een plank. Leg er een rolletje gehakt op en sla het deeg over het gehakt. Plak het bladerdeeg dicht met wat water. Snij elk rolletje in 4 stukken en leg ze op de bakplaat. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en eventueel de geraspte kokos.
  3. Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze eventueel afkoelen en verwarm ze vlak voor het serveren in een oven op 175 gr in ongeveer 10 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Worstenbroodjes