Spinazie quiche (open spanakopita)

Spinazie quiche (open spanakopita)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke open spanakopita met spinazie en feta in bladerdeeg. Verrassend lekker bij de lunch of als avondmaal. Serveer met een frisse salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Spinazie a la crème uit de diepvries
  • 1 tl Dille gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazie quiche (open spanakopita) op tafel.

  1. Doe de spinazie in de mengkom en zet het in de magnetron voor een paar minuten, totdat het ontdooid en warm is. Prik af en toe door.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op de plek waar de warme lucht uit de magnetron komt. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de ui in stukjes van 2 cm en verbrokkel de feta.
  4. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Druk de ontdooide plakjes bladerdeeg met een halve cm overlap in de schaal en snij het overhangende deel weg. Vul de gaten op met de restanten.
  5. Roer de eieren, kruiden, ui en feta door de spinazie en doe het mengsel in de ovenschaal. Schik eventuele restjes bladerdeeg erbovenop.
  6. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. Controleer na 30 minuten of de taart mooi bol wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Spinazie