Aardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten

Aardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijkaardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten wordt gegarandeerd een favoriet! Gevuld met gebakken spek, ham en ui en bedekt met verschillende soorten kaas, een perfect gerecht voor een gezellige avond met vrienden of familie. Bakken gedurende 30 minuten op 200 graden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 g morbier

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aardappel-ovenschotel met meerdere kaassoorten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Beboter de ovenschaal.
  3. Bak spek, ham en de gesnipperde ui.
  4. Klop de eieren los en klop de room erbij, voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Eventueel kan hier 1 glas droge witte wijn aan toegevoegd worden.
  5. Doe de aardappelschijfjes als eerste in de ovenschaal.
  6. Verdeel daaroverheen het spek-, ham- en uimengsel.
  7. Giet het ei-/roommengsel eroverheen.
  8. Verdeel de kaas eroverheen en zet de ovenschotel in de oven.
  9. Bak gedurende ongeveer 30 minuten op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas