Zelfgemaakt naanbrood met knoflook en kruiden supergemakkel

Zelfgemaakt naanbrood met knoflook en kruiden supergemakkel

Smulweb imageSmulweb

Vers, zelfgemaakt naanbrood met knoflook en kruiden. Heerlijk zacht en makkelijk zelf te maken. Dit bijgerecht past perfect bij elke curry, soep of salade. Gebruik het ook als vervanging van toastjes met salade of heerlijke smeerbare kaas.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelfgemaakt naanbrood met knoflook en kruiden supergemakkel op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is zodat de kruiden en zout overal zitten. Echt lang kneden is niet nodig.
  2. Strooi wat bloem in een andere kom en leg het deeg erin om te laten rusten en rijzen. Het bloem zorgt ervoor dat het niet aan de kom gaat plakken. Leg er een theedoek of folie over en laat het op een warme plek rijzen.
  3. Verdeel het deeg in kleine balletjes ongeveer net zo groot als een golfbal. Gebruik genoeg bloem want het kan erg plakken. Rol het deeg uit met een deegroller of met je handen tot mooie platte broodjes in de vorm van een naanbrood.
  4. Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden.
  5. Smeer de deegplakken aan beide kanten in met wat olie met behulp van een kwastje.
  6. Bak de broden aan beide kanten tot ze gaar en mooi lichtbruin van kleur zijn.
  7. Serveer de naanbroodjes bij hete curry's, soep of bij een salade met knoflooksaus. Ze zijn ook lekker als vervanging van toastjes met salade of heerlijke smeerbare kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Kruiden