Broccolisoep met roquefort

Broccolisoep met roquefort

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soep van broccoli, roquefort en aardappel. De broccoli is nog mooi groen en de roquefort geeft een heerlijk zoutige smaak. Serveer met verkruimelde roquefort om het af te maken.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Broccolisoep met roquefort op tafel.

  1. Hak de ui grof.
  2. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de broccoli grof.
  3. Bak de ui in 1 eetlepel olijfolie in een grote pan tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de aardappel en de groentebouillon toe en kook alles ongeveer 10 minuten tot de aardappel zacht is.
  5. Voeg de broccoli toe en kook nog 3-4 minuten, tot de broccoli gaar is, maar nog mooi groen.
  6. Voeg 100 gram van de kaas toe en pureer de soep in de blender of met een staafmixer.
  7. Voeg zout (pas op, de roquefort is ook al zout) en peper toe naar smaak.
  8. Serveer de soep met de rest van de verkruimelde roquefort.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep