Swiss cake rol

Swiss cake rol

Smulweb imageSmulweb

De Swiss cake rol: smeuïg cakebeslag, opgerold met (aardbeien)jam, mascarpone, slagroom en stukjes vers fruit. Bak minuten op 220 graden en rol, smeer of vul de cake met bijvoorbeeld slagroom, botercrème of jam voor een feestelijk resultaat.

25 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Swiss cake rol op tafel.

  1. Leg bakpapier op een ingevette bakplaat.
  2. Meng de eieren met suiker en verwarm tot 37 graden.
  3. Klop het mengsel koud tot een stevig en luchtig beslag.
  4. Zeef de bloem en Maizena en voeg dit langzaam spatelend toe aan het beslag.
  5. Meng de gesmolten boter met het bovenste laagje van het beslag en spatel dit vervolgens voorzichtig door de rest.
  6. Spuit een motief op het bakpapier en laat dit even kort aanvriezen. Kleur de rest van het biscuitbeslag in de gewenste kleur en stort dit op de aangevroren biscuit gelijkmatig uit.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius gedurende 6-8 minuten. Keer het biscuit na het bakken onmiddellijk om op een schone theedoek die licht bestrooid is met suiker. Verwijder het bakpapier als het biscuit helemaal is afgekoeld.
  8. Smeer de biscuit in met (aardbeien)jam, mascarpone met slagroom en klopfix, stukjes vers fruit en rol op. Laat even rusten in de koeling.
  9. Gebruik bijvoorbeeld slagroom (met klopfix), Merinque botercreme icm jam, of smeer in met (warme) jam.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake