- 800 g Konijndijfilet
- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Konijn met spekjes appelstroop en la trappe bock op tafel.
- Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Ontbijtspek in gelijkmatige kleine blokjes snijden. Rugdelen van het konijn met zout en bloem bestrooien.
- Een mengsel van boter en olie in een braadpan verhitten en de blokjes ontbijtspek om en om bakken. Rugdelen van het konijn erbij doen en aan alle kanten aanbraden. Stukjes sjalot kort mee braden.
- Hittebron verlagen. Bouillon en tijm toevoegen en gedurende 75 minuten, of iets langer stoven tot de rugdelen goed gaar zijn. Af en toe de rugdelen omkeren.
- Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en de takjes tijm verwijderen. Het bier en de stroop erdoor roeren en verder stoven.
- Op smaak brengen met peper uit de molen en zout. Rugdelen en saus zo warm mogelijk over voorverwarmde borden verdelen
- vergezeld van aardappelpuree, in boter gestoofde spruitjes of in boter gestoofde spitskool. Serveer met een goed gekoeld glas La Trappe Bock.