Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte kool met tauge en gemarineerde hamlapjes op tafel.
- Maak een marinade van 4 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 el kikkomansaus, zout, sambal en 1 teentje geperste knoflook.
- Leg de hamlappen minimaal 15 minuten in de marinade.
- Snijd de witte kool, paprika en prei in reepjes. Haal de hamlappen uit de marinade en bak ze gaar in 1 lepel sesam- of olijfolie.
- Bak de gesneden kool, paprika en prei enkele minuten in een wok met wat olie. Spoel de taugé af met heet water en voeg dit bij de kool. Al omscheppend warm laten worden. Breng de groenten op smaak met de kerrie, zout en peper.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Doe pindakaas in de pan en verdun met wat water. Niet laten koken.
- Schep de groenten op borden, leg het vlees erbij en schenk de pindasaus over het vlees.